Μεγάλο Ηλεκτρονικό Λεξικό Νεο-Ελληνικής Γλώσσας - Πατάκη (ΜΗΛΝΕΓ-Π)

            Οι Εκδόσεις Πατάκη για περισσότερα από είκοσι (20) χρόνια εργάζονται με αφοσίωση για τη δημιουργία του Μεγάλου Ηλεκτρονικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας – Πατάκη (ΜΗΛΝΕΓ-Π).

Για τη δημιουργία του συνεργάζονται πάνω από 150 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Το περιεχόμενό του είναι πολλαπλάσιο από αυτό των μεγαλύτερων λεξικών της νεοελληνικής γλώσσας που κυκλοφορούν σήμερα.

  Το ΜΗΛΝΕΓ-Π προβάλλει και διαδίδει μέσω του διαδικτύου την ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες –αλλά και όσοι αγαπούν την ελληνική γλώσσα σε κάθε γωνιά του πλανήτη– έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν σε αυτό πληροφορίες για την ορθογραφία, τις σημασίες, την ορθή χρήση των λέξεων, την ετυμολογία και άλλα στοιχεία της γλώσσας μας, κι έτσι να την κρατούν ζωντανή μέσα τους.

  Το ΜΗΛΝΕΓ-Π διατρέχει την ιστορία της νεοελληνικής γλώσσας και την καταγράφει σε όλες τις μορφές της. Ο χρήστης του βρίσκει σε αυτό όχι μόνο τους τύπους της σύγχρονης νεοελληνικής γλώσσας, αλλά και τύπους της λόγιας γλώσσας, τύπους διαλεκτικούς, λογοτεχνικούς, της γλώσσας των δημοτικών τραγουδιών, της αργκό, όπως και τύπους της γλώσσας της διοίκησης, των επιστημών ή και εντελώς σύγχρονους όρους. Παράλληλα ο χρήστης ενημερώνεται για τους πιο ενδεδειγμένους τύπους της σύγχρονης γλώσσας, ανάλογα με τις περιστάσεις επικοινωνίας.

            Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του ΜΗΛΝΕΓ-Π επίσης είναι ότι κάθε λήμμα εμπλουτίζεται από ένα πλήθος παραδειγμάτων που προέρχονται είτε από τον καθημερινό προφορικό λόγο είτε από κάθε είδους κείμενα, λογοτεχνικά, επιστημονικά, ακόμα και παλαιότερα κείμενα (της εκκλησιαστικής γλώσσας ή και αρχαία ελληνικά), εφόσον τα τελευταία είναι εν χρήσει από τους σύγχρονους ομιλητές.

            Το ΜΗΛΝΕΓ-Π συνεχώς διορθώνεται, εμπλουτίζεται, ενημερώνεται. Επίσης, προσπαθεί να εντοπίζει ζητήματα για τα οποία φαίνεται πως η γλώσσα μας δεν έχει κατασταλάξει. Ένα σύντομο παράδειγμα. Ποιοι από τους παρακάτω είναι οι ορθοί/ ενδεδειγμένοι τύποι: συζητούνται, συζητιούνται, συζητιόνται ή συζητώνται; Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο χρήστης αλλά και να δημιουργηθεί προβληματισμός για το μέλλον της γλώσσας μας.

            Μπορείτε να συνδεθείτε δοκιμαστικά για τριάντα (30) ημέρες στο ΜΗΛΕΝΓ-Π πατώντας το κουμπί «Εγγραφή στο ΜΗΛΝΕΓ-Π (δωρεάν για 30 ημέρες)».

Όταν λήξει η περίοδος των 30 ημερών, εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε τη σύνδεσή σας στο ΜΗΛΝΕΓ-Π, πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή αυτό, σύμφωνα με την ισχύουσα κατά το διάστημα εκείνο τιμολογιακή πολιτική.

 

ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΜΗΛΝΕΓ-Π

Για όσους εγγραφούν στο Μεγάλο Ηλεκτρονικό Λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας – Πατάκη (ΜΗΛΝΕΓ–Π) ή ανανεώσουν τη συνδρομή τους σε αυτό από 20/01/2020 μέχρι 31/12/2020 θα ισχύσουν οι ειδικές τιμές προσφοράς που αναγράφονται στους παρακάτω πίνακες:

 Α) «Βασικές» συνδρομές:  

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣΤΙΜΗ* ΣΥΝΔΡΟΜΗΣΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
12 ΜΗΝΕΣ 5 € Γ0002
6 ΜΗΝΕΣ 4 € Γ0003

 

Β) «Ακαδημαϊκές» συνδρομές (με έκπτωση 20%) 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣΤΙΜΗ* ΣΥΝΔΡΟΜΗΣΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
12 ΜΗΝΕΣ 4 € Γ0004
6 ΜΗΝΕΣ 3,20 € Γ0005

 Η αγορά της συνδρομής μπορεί να γίνει:

 

1) Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της ALPΗΑ BANK GR6901404410441002002002681 για τη «Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ ΑΕΕΔΕ». Στην αιτιολογία  γράψτε «ΜΗΛΝΕΓ–Π» καθώς και τον αντίστοιχο κωδικό συνδρομής· στην περίπτωση αυτή πρέπει να αποστείλετε ηλεκτρονικά (με e-mail στη διεύθυνση lexicon@patakis.gr) το καταθετήριο, δηλώνοντας υποχρεωτικά ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνο και e-mail.

2) Με την αγορά μίας από τις παραπάνω συνδρομές (με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή μέσω PayPal) από το ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο Πατάκη (www.vivliopoleiopataki.gr). Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς της συνδρομής λαμβάνετε στο e-mail που έχετε δηλώσει ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα με οδηγίες για την αυτόματη εγγραφή ή ανανέωση της συνδρομής σας στο ΜΗΛΝΕΓ-Π. [Παρακαλούμε, σε περίπτωση που δεν εντοπίζετε το επιβεβαιωτικό μήνυμα στα Εισερχόμενά σας, να ελέγχετε και τον φάκελο Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας (spam).]

Διευκρινίζεται ότι μετά το πέρας της χρονικής περιόδου που αντιστοιχεί σε καθεμιά από τις παραπάνω συνδρομές,  η σύνδεση στο ΜΗΛΝΕΓ-Π θα παραμένει ενεργή μέχρι και την τελευταία ημέρα του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο ολοκληρώθηκε η προαναφερθείσα χρονική περίοδος. Για παράδειγμα, εάν κάποιος αγοράσει μια 12μηνη συνδρομή στο ΜΗΛΝΕΓ-Π στις 15-01-2020, η σύνδεσή του θα παραμείνει ενεργή μέχρι 31-01-2021 και θα διακοπή από 01-02-2021.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το ΜΗΛΝΕΓ-Π

Εκδόσεις Πατάκη

 

 

 *Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ. 

 **Λόγω της φύσης του το Μεγάλο Ηλεκτρονικό Λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας – Πατάκη (ΜΗΛΝΕΓ–Π) περιλαμβάνει και όρους που ενδεχομένως να μην είναι κατάλληλοι για ανήλικα παιδιά. Γι’ αυτό η εγγραφή στο ΜΗΛΝΕΓ–Π για άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους γίνεται με τη συγκατάθεση και υπό τον έλεγχο γονέων ή κηδεμόνων. (Η σχετική γονική άδεια δίνεται κατά τη διαδικασία εγγραφής στο ΜΗΛΝΕΓ–Π. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να γίνεται με γονικό έλεγχο η χρήση του ΜΗΛΝΕΓ–Π από ανήλικα άτομα.

 

 

 

 

Φόρμα Σύνδεσης